Wat is mediation?

Als er sprake is van een conflict dat door de partijen zelf wordt opgelost, met behulp van een onafhankelijk persoon, noemt men dit mediation. Een mediator is opgeleid om tot compromissen te komen en geschillen op te lossen, in samenwerking met de cliënt.

Mediator bij een echtscheiding

In het geval van een scheiding wordt de mediator ook wel een echtscheidingsbemiddelaar genoemd. Een mediator echtscheiding zoekt oplossingen die voor beide partijen aanvaardbaar zijn en helpt u ook bij het maken van zakelijke afspraken.

Een goede echtscheidingsbemiddelaar kan u duidelijke informatie verschaffen en luistert naar uw wensen. Ook reikt deze u alternatieven aan wanneer u en uw partner vast dreigen te lopen in de onderhandeling. Verder kan de bemiddelaar ondersteuning bieden bij het maken van afspraken en het opstellen van een echtscheidingsconvenant. Daarnaast ziet de mediator echtscheiding erop toe dat er geen dubbele agenda’s zijn en dat alle afspraken juridisch correct zijn.

Ons advocatenkantoor in Den Haag

Ons advocatenkantoor in Den Haag kan u bijstaan in dit proces. Door de ruime ervaring en expertise die wij beschikken op het gebied van echtscheiding en mediation, zijn wij in uitstekend staat om u op juridisch gebied te begeleiden. Neem daarom direct contact met ons op voor een afspraak op ons kantoor in Den Haag.